Uw vragen

Uitgeverij

Hoe bied je een nieuw project aan?

Als je ons een nieuw project wilt aanbieden, kun je dat doen door, samen met een inleidende brief, een dossier te sturen naar onderstaand adres of via mail (edito@dupuis.com). Dat dossier bestaat liefst uit een samenvatting van het scenario (maximaal twee velletjes), een voorstelling van de personages, kopietjes van vijf of zes geïnkte platen met dialoog en eventueel kopietjes van één of twee ingekleurde platen.
Je moet ook weten dat jaarlijks zo'n negenhonderd dossiers worden aangeboden. Hooguit een tiental hiervan wordt gerealiseerd, namelijk de meest coherente verhalen die passen in onze catalogus.

Uitgeverij Dupuis, t.a.v. de uitgever
Rue Destrée 52
B-6001 Marcinelle
Belgïe

Hoe kan ik een stripauteur contacteren?

Op vraag van de auteurs geven we nooit adressen of telefoonnummers. Als je in contact wil komen met een van onze auteurs kun je hun via mail (edito@dupuis.com) of onderstaand adres een briefje sturen. Wij zullen jouw brief dan naar die auteur doorsturen. Vergeet nooit je eigen naam en adres te vermelden. Anders kun je natuurlijk onmogelijk een antwoord krijgen.

Uitgeverij Dupuis, t.a.v. de uitgever
Rue Destrée 52
B-6001 Marcinelle
Belgïe

Multimedia

Ik heb een internetsite die over stripverhalen handelt en ik zou graag enkele illustraties willen gebruiken uit albums die worden uitgegeven door Dupuis. Wat moet ik doen om de wettelijke verplichtingen te respecteren?

De wet verbiedt de reproductie van illustraties, maar staat wel een uitzondering toe als het gaat om een citaat. Dit houdt in:

1°) Dat het een niet-commerciële site betreft.

2°) Dat de illustraties nooit mogen worden gelinkt aan of vergezeld van reclame en dat ze niet mogen worden gebruikt voor andere doeleinden dan als illustratie bij een artikel over het album zelf of bij een dossier dat handelt over de auteurs van het album.

3°) Dat de illustraties enkel mogen worden gebruikt als "citaat", d.w.z. als uittreksel bij een kritische, historische of argumenterende tekst. Wat betekent dat het belang van de tekst moet overwegen en niet de illustratie. Het on line brengen van integrale platen is dan ook uitgesloten.

4°) De integriteit van het werk der auteurs moet steeds worden gerespecteerd. De illustratie mag dus niet worden geretoucheerd, veranderd of aangepast. In het concrete geval van het internet mag een tekening niet in die mate worden gezipt dat de kwaliteit ervan daaronder lijdt.

5°) De illustratie steeds wordt vergezeld van een bronvermelding (uittreksel uit "titel album", door "auteurs", © Dupuis).

Contacten

Ik ben een vraag of een opmerking. Tot wie moet ik mij richten?

Wilt u nog iets vragen of heeft u nog opmerkingen? Aarzel niet om ons te contacteren via mail : edito@dupuis.com. Wij antwoorden graag zo snel mogelijk op al uw vragen.