Larcenet © J.-J. Procureur

Biografie

Manu Larcenet, geboren op 6 mei 1969 in Issy-les-Moulineaux in les Hauts-de-Seine, verhult de invloed van wat hij als kind gelezen heeft op zijn studie niet: hij studeert grafische vormgeving aan het Sèvreslyceum en doet daarna de kunstnijverheidsschool.

Hij bekent wat zijn diepere motivatie is: "Ik heb veel punk rock gespeeld om indruk te maken op de meisjes, maar aangezien ze niet flauwvielen, ben ik maar gaan tekenen (hoewel ze ook daarvan niet flauwvallen). Daarna begon ik oud te worden. En toen begon ook de ellende: illustraties voor WIND MAGAZINE, meewerken aan rockfanzines en politieke fanzines tot ik bij FLUIDE GLACIAL kwam waar je goed zit, want ik heb er vier albums kunnen maken. Verder vermaak ik me af en toe in mijn eentje of met vrienden op de pagina's van ROBBEDOES. Met mijn broer heb ik ook twee cartoonalbums gemaakt voor Glénat, en twee rollenspellen bij Les Rêveurs de Runes, die net mijn tweede autobiografische album na "Dallas Cow-boy" hebben uitgebracht (Bijna... goedkoop, leuk, overal verkrijgbaar)."

De collectie Vrolijke Vlucht opent voor hem een serie volslagen krankzinnige cartoonbundels onder de algemene titel "Het leven is lijden". Met zijn muze Jean-Michel Thiriet geeft hij daarin zijn maffe, cynische kijk op onze dagelijkse wereld.

Daarnaast publiceert ROBBEDOES de wederwaardigheden van "Pedro de neusbeer", dat hij maakt met Michel Gaudelette, zijn maatje van FLUIDE GLACIAL. Pedro wordt voortaan in album uitgegeven (niet duur, leuk, ook overal verkrijgbaar).