Aymond

Biografie

Philippe Aymond, geboren op 3 februari 1968 in Parijs, kiest al op jonge leeftijd voor het beeldverhaal en behaalt een diploma Beeldende Kunsten. Jean-Claude Mézières neemt hem in 1989 in dienst bij de studio Canal Choc, die hij heeft opgericht met Pierre Christin, en waar Labiano en Chapelle zich op dat moment ook al inwerken. Tien jaar lang zal Christin de vaste scenarist zijn van de jonge debutant.

Allereerst gaat hij aan de slag met Labiano en Chapelle, met wie hij aan een vierluik voor Les Humanoïdes Associës werkt waarin een team van tv-journalisten bijzondere dingen meemaakt: "L'image disparue" (1990), "Les Capitaines aveugles" (1990), "Les Corps masqués" (1991) en "Les Chasseurs d'invisibles" (1992).

In 1994 publiceert Pierre Christin bij Dargaud het vreemde album "L'Homme qui fait le tour du monde", waarvoor Max Cabanes de illustraties maakt en Aymond de stripplaten, die de overvloedige tekst van een soort spannende reportage wat moeten verluchtigen. Dit bijzondere initiatief doet de wereld van de Negende Kunst niet op zijn grondvesten schudden. De scenarist slaat dan ook weer traditionelere wegen in en schrijft een nieuw vierluik voor hem bij dezelfde uitgever, de reeks van de "4 x 4", gepubliceerd tussen 1997 en 2000: "La Première rencontre", "La Vitrine de la honte", "L'Ombre du triangle", "La Dernière rencontre". Nog steeds samen met Christin publiceert hij in 1997 "Les Voleurs de villes" bij Dargaud.

Bij de eeuwwisseling kiest hij een nieuwe scenarist, Bollée, en start met hem bij Dargaud een onheilspellender epos: "ApocalypseMania", waarvan drie episoden snel achter elkaar zullen verschijnen: "Couleurs spectrales" (De kleuren van het spectrum (2001), "Experiment IV" (2001), "Global underground" (2002).

Jean Van Hamme valt voor zijn elegante, sobere stijl en vertrouwt hem het grafische lot toe van het nieuwe personage dat hij in 2003 bedenkt voor Dupuis, de raadselachtige Lady S, die alles in zich heeft om de nieuwe bestseller te worden van deze door de Muzen zo gezegende scenarist. Na jarenlang verhalen te hebben geïllustreerd die hij stukje bij beetje kreeg toegestuurd, kan Philippe Aymond zich nu verheugen over het feit dat het thema van grote kwaliteit is en dat hij al over het complete scenario beschikt vóór hij het eerste potloodlijntje heeft getrokken. Voor hem is het bij dit nieuwe avontuur alsof hij in de Rolls Royce van het scenario stapt!